Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Ο Το www.pierikoslogos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Κάθε αναγνώστης του pierikoslogos.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

To γκρέιπφρουτ προστατεύει από το διαβήτη




Η πικρή γεύση του γκρέιπφρουτ κρατά μια γλυκιά υπόσχεση για τη θεραπεία του διαβήτη. Το ναριγκένιν, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που ευθύνεται για την πικρή γεύση του γκρέιπφρουτ και άλλων εσπεριδοειδών, μπορεί να προκαλέσει το συκώτι και να διασπάσει τις λιπαρές ουσίες, αυξάνοντας παράλληλα την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μια διαδικασία που φυσιολογικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων νηστείας.

Μια ομάδα ερευνητών από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ και του Νοσοκομείου Massachusetts General Hospital (MGH) αναφέρουν ότι το ναριγκένιν ενεργοποιεί μια οικογένεια μικρών πρωτεϊνών, που ονομάζονται πυρηνικές υποδοχές, προκαλώντας το ήπαρ να σπάσει τα λιπαρά οξέα.

Στην πραγματικότητα, η ένωση αυτή φαίνεται να μιμείται τις ενέργειες άλλων φαρμάκων, όπως τα υπολιπιδαιμικά φαινοφιμπράτη και η αντιδιαβητική ροσιγλιταζόνη, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα και των δύο.


Επιπλέον, βοηθά τους ασθενείς να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη θεραπεία του διαβήτη.




Εάν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής επεκταθούν σε ανθρώπους, αυτό το συμπλήρωμα διατροφής θα μπορούσε να γίνει βασικό για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, ίσως και του μεταβολικού συνδρόμου. Η έκθεση αυτή παρουσιάστηκε πρόσφατα στο περιοδικό PLoS One.

«Είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη», υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Τζέικομπ Ναμίας, PhD, του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με εκείνα που προκαλούνται από μεγάλες περιόδους της νηστείας».

Το ήπαρ είναι το κύριο υπεύθυνο όργανο για τη ρύθμιση των υδατανθράκων και των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα. Μετά από ένα γεύμα, το αίμα ξεπλένεται με τα σάκχαρα, τα οποία ενεργοποιούν το ήπαρ για τη δημιουργία λιπαρών οξέων για μακροχρόνια αποθεματοποίηση. Κατά τη διάρκεια της νηστείας, η διαδικασία αντιστρέφεται. Τα λιπαρά οξέα που απελευθερώνονται από τα λιποκύτταρα, ενεργοποιούν το ήπαρ και είναι κατανεμημένα σε κετόνες.

«Είναι μια διαδικασία παρόμοια με τη δίαιτα Atkins, χωρίς πολλές από τις παρενέργειες της», τονίζει ο Μάρτιν Γιάρμους, MD, PhD, διευθυντής του Κέντρου Μηχανικών στην Ιατρική και ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

Πηγή: Υγείαonline.gr
12.8.18
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget